İşlenmiş kuru incirler işlenme şekillerine göre; Çukulat, Lokum, Layer, Pulled, Protoben, Lerida, Makaroni, Bağlama, Garland olmak üzere 9 tipe ayrılır.
Kuru incirler sap ve göz kısmı kesildikten sonra, alüminyum folyo v.b. ambalâj malzemeleri ile sarılmış olmalıdır.
1) Hafif kükürt dioksit (SO2) kokusu anormal koku olarak değerlendirilmez.
2) Şeker ve un gibi katkı maddeleri yabancı madde sayılmaz. Bu maddeler ithalâtçı ve imalâtçı ülkenin yönetmeliklerine uygun olarak kullanılabilir.
3) Ancak ithalâçı ülkenin yönetmeliklerine uygun ise gerekli koruyucu maddelerle muamele edilmiş olan kuru incirlerde rutubet muhtevası % 30’a kadar olabilir.
Kuru incirler kare şekline getirilerek ve köşeleri yırtılarak özel kalıplar içerisine yerleştirildikten sonra, 2 ila4 kat üst üste getirilip bastırılarak, lokum görüntüsü verilmiş olmalıdır.
Kuru incirler sap kısmına doğru, boylamasına kesilerek veya yırtılarak, özel kalıplar içerisine yerleştirildikten sonra tabaka halinde 2 ila 3 kat üst üste getirilip, bastırılarak hazırlanmalıdır.
Kuru incirler sapları gizlenerek üst kısımları bombeli ve kare tabanlı olarak hazırlanmalıdır.
Kuru incirler sap ve göz kısmı gizlenerek, üst üste bindirilerek dizilmiş olmalıdır.
Kuru incirler sap ve göz kısmı üst üste gelecek şekilde yuvarlatılarak, yan yana veya üst üste dizilmiş olmalıdır.
Kuru incirler sap ve göz kısmı birer uçta olmak üzere elde sıkılarak makara şeklinde hazırlanmalıdır.
Kuru incirler sapından tek tek ip veya rafya ile bağlanmış ve kutulara değişik şekillerde dizilmiş bulunmalıdır.
Lerida şekli verilmiş kuru incilerin ortalarından ip, rafya, vb. geçirilerek veya geçirilmeden özel yuvarlak kalıplarda simit şeklinde hazırlanmalıdır.