Ficus carica domestica L. türüne giren ağaçların olgun, meyvelerinin hasat edildikten sonra tabiî veya sun’î metotlarla kurutulmasıyla elde edilen ve doğrudan ya da işlendikten sonra insan tüketimine arz edilen kuru incir.
Çıplak gözle görülebilir böceklerin ve/veya hayvansal parazitlerin neden olduğu hasarlar, canlı veya ölü böcek ile böcek parçalarını taşıyan kuru incir.
Çıplak gözle görülebilir küf lifleri bulunan kuru incir.
Fermentasyon etkisiyle tadı, kokusu ve/veya genel görünüşü belirgin bir şekilde değişmiş olan kuru incir.
Herhangi bir sebeple kabuğunun üçte birinden fazlası elastikiyetini kaybetmiş, sertleşmiş, güneş yanığı olmuş kuru incir.
Kuru incir sapı ile gözü arasındaki uzunluğunun üçte birinden fazlası çatlak, yırtık veya yarık olan kuru incir.
Sert, doğal rengini kaybetmiş, elâstiki yapısı kaybolmuş, lezzet kaybına uğramış kuru incir.
İncirden başka gözle görülebilir her türlü madde. Ambalâjlamada kullanılan defne yaprağı ile işlemede kullanılan rafya, vb. maddeler yabancı madde sayılmaz.
Kuru incirin hasat edildiği yıl.
Şekil verilmemiş, doğal durumunu muhafaza eden kuru incir. Bunların sap ve göz kısımları kesilmiş olabilir.
Kuru incirin doğal görünüşüne türlü şekiller verilerek, gerektiğinde sap ve göz kısımları kesilerek, yırtılarak veya delinerek hazırlanmış kuru incir.
Hiç bir sınıfa girmeyen kuru incir.
Her parti kuru incirin genel tipinin ve görünüşünün üretici ülke tarafından resmi olarak kabul edilmiş olan çeşitlerin karışımlarına uygun olması.